Få din häst tränad hos oss

Smådalarö Islandshästar, i samarbete med Reynir Aðalsteinsson, Sofia Larson och Malin Hween, tar emot din häst för inridning, vidareutbildning, visning, försäljning, igångsättning vid rehabilitering, kurser samt privatlektioner.

Inridning
Vi vill lämna ifrån oss en häst som efter inridningen är trygg och avslappnad ihop med ryttaren, har lätt för hjälperna och en postitiv inställning till ridning. När du hämtar din häst är den väl förberedd för vidare utbildning.

Vidareutbildning
Vi kan hjälpa till att vidareutbilda din häst. Det kan handla om att utveckla din hästs gångarter, töltsätta eller helt enkelt bara förbättra ridbarheten i din häst. Vi lägger stor vikt vid grundutbildningen och hästens förståelse för hjälperna samt lösgjordhet.

Rehabilitering
Rehabilitering sker i enlighet med din veterinärs intentioner. Vi har även ett samarbete med Karlslunds Rehab och kan därför erbjuda bl a vattenbandsträning, vibrationsgolv, solarium, laser, ultraljud, akupunktur och/eller massage.

Avelsvisning av Reynir Aðalsteinsson samt förberedelse inför avelsvisning
Reynir anses vara en av landets främsta tävlings- och avelsryttare. Med sin långa erfarenhet, sin timeing och ryttarkänsla har han visat fram flertalet hingstar och ston under åren till höga bedömingar.
Avelsbedömningar kräver en mentalt och fysiskt förberedd häst. Reynir Adalsteinsson har valt att samarbeta med Smådalsrö islandshästar, då det gäller förbereda hästar inför avelsvisning.

Försäljning
Vi tar emot din häst till försäljning. Vi ombesörjer träning, annonsering och visning. Vi vill att din häst ska vara välriden och i fint skick då kunden kommer.

Privatlektioner
Malin Hween
Malin har en gedigen erfarenhet av hästar och utbildning. Hon är examinerad B-instruktör och C-tränare för Islandshäst och har sedan drygt 20 år tillbaka varit verksam som instruktör och unghästutbildare på flera av Stockholms ridanläggningar för islandshäst såväl som för halvblod, och ponny. Utöver detta har Malin en pedagogiskutbildning och flerårig bakgrund som gymnasielärare vid Hästprogram.
”Det viktigaste för mig är kommunikationen mellan häst och ryttare och insikten, att utveckling tar tid. All träning ska ske med förståelse och i samspel, det skapar avspända, positiva och utvecklingsbara ridhästar och ge dem tro på sin egen förmåga.”
Sofia Larson
Sofia är en erfaren tävlingsryttare med meriter som Landslagsryttare 2013/2014 samt reservryttare till VM 2013 med Lúsia frá Fosshofi. Sofia är verksam som instruktör och unghästutbildare för islandshäst på Smådalarö Islandshästar.
Utöver detta är Sofia utbildad djurvårdare och har stor kunskap om medicin och sårvård. Sofia är anställd hos Evidensia Hästsjukhuset i Stav sedan Maj 2014.

10414630_10152418379980465_1062280801330845475_n

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>