Stallet

Smådalarö Islandshästar grundades av Bengt och Karin Larson. Stallet ägs av Smådalarö Gård Hotell & Spa men arrenderas av familjen Larson som hållit till där sedan slutet av nittiotalet. Förutom stallverksamheten äger och driver vi Dalarö Sjötransporter. Smådalarö Islandshästar är en anläggning som erbjuder avel, kurser och träning för Islandshästar i samarbete med erfarna tränare och ryttare, beläget i Stockholms södra skärgård. Vi på Smådalarö Islandshästar tar emot din häst för träning, inridning, vidareutbildning, avelsvisning och försäljning. Vi erbjuder även kurser samt privatlektioner med erfarna instruktörer.

Smådalarö Islandshästar tar även emot hästar för helinackodering där vi står för fodring alla dagar i veckan samt mockning under vardagarna. Vi erbjuder stall av god funktionalitet med 12 boxar, loft, ridbana, rundpaddock, stora gräshagar precis i anslutning till stallet, lösdrift samt ridvägar i vacker omgivning.

På gården finns Emma Larson, som är utbildad ridlärare III för islandshäst. Emma är examinerad hästtränare, unghästtränare och ridinstruktör från Hólar University Collage som ligger på norra Island. Emma har arbetat i många år hos kända tränare i Sverige och på Island som har gett henne stor erfarenhet av att träna många olika typer av hästar på alla nivåer. Emma är även en erfaren tävlingsryttare med bl.a. SM-guld i GDY 2014 och 2015.

För vidare information om träning, kurser och avel, klicka dig vidare på hemsidan eller kontakta oss.

E63F8C28-7FAF-464F-8BA3-DB662DB44B1F
Emma på vår egen Eldey frá Skíðbakka 1, tillsammans med Karin och Bengt på Emmas examen 2021

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>